Kao prvo hvala na "pohvalicama"! 
A dalje daj reci da li ti se cini da bi ta moja ideja ECTS bodova bila sprovediva sa nekim nasim odsjekom za povijest?
Da budem iskren samo po sebi - ne! I to ne zato što mislim da to tehnički nije izvedivo, tj. provedivo kroz nastavne planove i ISVU sustav.
Ne jer su ECTS bodovi vezani uz predmete i podrazumijevaju opterećenje na tom kolegiju (učenje, dolasci, pisani seminari...). Možda bi se to moglo ostvariti u sklopu nekog od postojećih kolegija (npr.
Pisanje akademskog teksta, ali to je kolegij koje izvode profesori s komunikologije za sve studente Hrvatskih studija i tu nemamo nikakvih utjecaja).
Problem nastaje jer studenti koji dobiju temu seminara uvijek dobe dobar dio semestra za istraživanje i pisanje, a kako su kolegiji trajanjem kratki (jednosemestralni; što znači 15 sesija, što opet znači cca 4 mjeseca nastave) i posljedično predaju seminare na kraju semestra. Osim toga ja ni ne bi objavljivao neselektivno seminare u nekoj na web uploadanoj, ali ne od nadležne osobe pregledanoj verziji. Za to opet treba od par dana (od predaje, čitanja profesora pa do unosa izmjena) do par tjedana. Sve su to procesi koji oduzimaju vrijeme.
[N.B. da većina studenata u pravilu predaje seminar na kraju semestra, makar im se govorio da ga ranije predaju. N.B. da sam jedan i to solidan seminar prošle godine 7 puta čitao i 6 puta vraćao na doradu. N.B. da većina seminara nije ni solidna.]
S druge strane podržavam da se one dobre seminare, bakaleuratske i diplomske radove, bez obzira na kolegij i mentora, kao gotove, izvršene studijske obveze objavi ovdje. To sam predlagao nekima, ali nitko nije pokazivao previše interesa. Neki od njih su se radije odlučili za objavu u Luciusu (Časopisu društva studenata povijesti Hrvatskih studija Ivan Lučić-Lucius).